onsdag 14. november 2007

Medienyhet; Lagde kunst av halvnakne ungdommer uten å spørre

Lagde kunst av halvnakne ungdommer uten å spørre

Ole John Aandal bruker bilder av unge jenter i sin kunst. Bildene vises i lav oppløsning på LCD-skjermen, som betyr at et bilde aldri blir stående lenge. Bildet ovenfor og bildet nedenfor er det Ole John som har manipulert.


Ole John er kjent for å manipulere sine bilder, her har han manipulert et bilde av Diana. Der han tar på et plaster på hennes venstre kne.

Aandal vil ikke si noe om vår samtid med det han kaller en "fotografisk rapport med bilder tatt av ungdommen selv". Dette skriver han i prosjektbeskrivelsen;

"I en tid og verden med YouTube og MySpace der i prinsippet enhver kan dokumentere, produsere, sende, og derigjennom nå en del av offentligheten, ser den tradisjonelle forståelsen av det offentlige og det private ut til å være utdatert. Forholdet mellom det private og offentlige må bestemmes på nytt og nye vernesoner må defineres."

"Ungdommen forsøker å leve opp til medieskapte drømmer. Projiserte idealer om kropp, femininitet, seksualitet etc, fra bildekulturen i tv, aviser, reklame, pornografi, popidoler og film. De etteraper og simulerer i sine fotografier, for å forme og forløse sin identitet. Det er en sårhet i denne streven og det er her fasinasjonen i disse fotografiene ligger."

Ole John kommenterer de nye mediene. Han mener at internett har kommet for å bli, og at det er mane problemstillinger forbundet med mediet og hvordan tidligere private ting plutselig er tilgjengelig for offentliigheten. Aandahl siert il dagbladet at han hadde trekt bildene tilbake med en gang hvis en ungdom med bildet av seg selv hadde bedt han om å fjerne det. Han mener at jenter og gutter i ung alder burde være klare over hva bildene de legger ut på facebook, nettby ol kan bli brukt til!



Ingen kommentarer: